Jaarstukken 2018

07 RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

Belangrijke gebeurtenissen

De Nieuwe S tad: In De Nieuwe Stad is de grond van Kamer 1 eerder geleverd dan vooraf was geraamd. De grond waar de paviljoens op staan werd eerst door de ontwikkelaar gehuurd van de gemeente en is nu in eigendom van de ontwikkelaar. De ontwikkelaar zal op termijn verdere plannen maken voor deze plot. Het is een organische ontwikkeling, op dit moment is dan ook nog niet duidelijk wat de exacte functies en bouwvolumes zullen worden.

Eemplein: Op het Eemplein is in 2018 een start gemaakt met de bouw van Eemerald, Blok 3. De grond is medio 2018 geleverd, waarna bijna direct gestart is met de eerste bouwwerkzaamheden. Het wordt een gebouw met 36 appartementen en twee penthouses. In de plint op de begane grond komen andere functies. Na de bouw (ca. 1,5 tot 2 jaar) wordt het openbaar gebied rondom dit bouwblok definitief ingericht.

Bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef: In het Entreegebied van bedrijventerrein De Wieken, langs de A28 en vlakbij de A1, ontwikkelt Reggestede Ontwikkeling BV een foodcourt met vier restaurantpaviljoens: McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Shabu Shabu en Subway inclusief bijbehorende parkeergelegenheid. De gemeente heeft voor deze ontwikkeling  in 2018 1,17 ha grond verkocht en geleverd. Start bouw heeft inmiddels plaatsgevonden. Daarnaast is er nog een perceel aan de Hogeweg geleverd aan Kroeks ten behoeve van de ontwikkeling van een bedrijfsverzamelgebouw.